Friss topikok

FeelGood Café

Egészséged megőrzése és helyreállítása táplálékkiegészítőkkel és gyógyitalokkal. Méregtelenítés, lúgosítás, immunerősítés, szépségápolás. Virtuális prospektus azoknak, akik felelősséget éreznek testük egészségéért.

Ajánló

Facebook oldalunk

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kávézz és érezd magad egyre jobban!

2011.09.08. 13:41 Paintermezzo

Az elsavasodás tünetei. Lúgosítás

Címkék: betegségek lúgosítás tünet elsavasodás salakanyagok

Meg fogsz lepődni, de a test elsavasodásának olyan jelei is vannak, amelyek teljesen megszokottak, és a stressznek, életritmusbeli kilengéseknek tudjuk be őket. Ilyenek például, hogy lassan nő a hajad, ráncosodsz, májfoltos a bőröd, táskás a szemed, rosszul alszol, fáradékony vagy, vérezget az ínyed, gyakran fujkálod az orrod, ödémásodsz, narancsbőröd van, könnyen összeszedsz fertőzéseket, evés után hirtelen elfáradsz, könnyen kihűlnek a végtagjaid, fáradékony vagy, nem bírsz lefogyni, pesszimista vagy, könnyen túlreagálsz dolgokat.

A vér pH-értéke 7,365. Ha ez csökkenne, vagyis savas irányba tolódna el, a szervezet ennek kompenzálására ásványi anyagokat von el az egyéb szövetekből, így ezek hiánya miatt újabb tünetek keletkeznek pl csontritkulás, fogszuvasodás, porckorongproblémák, visszeresedés, hajhullás, érelmeszesedés. A vesén, a beleken és a bőrön keresztül is szeretné eltávolítani a szervezet a savakat, emiatt aztán jönnek a bőrbetegségek, mandulagyulladás, allergiák. A nyomelemek és ásványi anyagokkal lekötött savakból keletkeznek a salakanyagok, amelyek gátolják a szervezet egészséges működését.

Ha pedig nem tud megbírkózni velük, elraktározza kövekké kristályosítva, vagy a zsírszövetben, ami miatt zsír kerül az érfalaktól kezdve bárhová. Az elsavasodott környezetben a vér oxigénszintje is csökken további teret adva a különböző baktériumoknak, amelyek tovább savasítják környezetüket. Így tudnak kialakulni a ronda, halálos kimenetelű betegségek. Ismersz valakit, akinek idős korban sincs az eddig felsorolt panaszok közül egyik sem?  Mindjárt gondoltam.

Táplálékaink nagy része savasít. A húsok, szénsavas italok, alkohol, hagyományos kávék, zsiradékok, édességek, tejtermékek, szénhidrátok, savanyúságok, kecsap, mustár, majonéz, amiket iszonyatos mennyiségben eszünk naponta. Ezek mellett sokkal kevesebb lúgosító ételt eszünk, mint pl a gyümölcsök, zöldségek, olajok, tönkölybúza, szója, kecsketej. Néhány szörnyű összefüggés:
- túl sok hús -> húgysav
- túl sok hagyományos fekete kávé és fekete tea -> csersav
- szénsavas üdítők -> szénsav
- kóla -> foszforsav
- édességek és cukor -> ecetsav
- fizikai megterhelés -> tejsav
- negatív érzelmek (bosszúság, stressz, félelem) -> sósav

Lúgosító anyagok nélkül manapság úgy tűnik nem lehet megoldani szervezetünk egészséges pH-jának helyreállítását és fenntartását. Örüljünk, hogy hozzá lehet jutni ilyen készítményekhez, és néhány hónap alatt rendbeszedhetjük magunkat. Persze, lehet próbálkozni lúgosító diétával is, amikor a táplálékunk 20%-ban savasító, 80%-ban lúgosító élelmiszerekből áll - de ez a konyha komoly átszervezését, és az ízlés átprogramozását igényli.

Ha lúgosító táplálékkiegészítőt kezdesz szedni, vedd komolyan, hogy mellette ne randalírozz napi szalonnázgatással, csokizgatással, hanem főzelék, saláta legyen a köret, és naponta egyél nyers gyümölcsöt. Lúgosításra és egyéb immunerősítésre, méregtelenítésre alkalmas gyógynövények többek közt a spirulina alga, a ganoderma, az oroszlánysörény gomba és a hernyógomba.

(A fogyásról, életmódváltásról itt olvashatsz bővebben.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cafe.blog.hu/api/trackback/id/tr532506555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása