Friss topikok

FeelGood Café

Egészséged megőrzése és helyreállítása táplálékkiegészítőkkel és gyógyitalokkal. Méregtelenítés, lúgosítás, immunerősítés, szépségápolás. Virtuális prospektus azoknak, akik felelősséget éreznek testük egészségéért.

Ajánló

Facebook oldalunk

Naptár

május 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kávézz és érezd magad egyre jobban!

2011.09.09. 00:54 Paintermezzo

Expozíció

Címkék: táplálkozás fogyás gyógynövény savasodás immunerősítés zsírszövet gyógygomba

   Úgy vettem észre, ma Magyarországon katasztrófális az emberek hozzáállása az egészségükhöz. Alapértelmezett, hogy az életük utolsó 10-20-30 évét állandó gyógyszerszedéssel, orvosi kezelésekkel tarkítják. Kirívó, ha valaki idős korára jó kondícióban van és nincsenek panaszai. Sőt, maga a panaszkodás a társalgás leggyakoribb formája, vagy ennek édestestvére, valamilyen felelősnek vélt személy, jogszabály, körülmény, társadalmi réteg vagy gazdasági csoport szidása.
Nem általános szokás hálásan emlegetni bármit amivel rendelkezünk, aminek örülhetünk; egyáltalán, nem is szokás észrevenni, mi mindenünk van, ami örömet okoz naponta. Ha valaki fölemlegeti, hogy legyünk hálásak azért amink van, urambocsá azért is amink még nincs - figyeld meg, hányan nézik hülyének az illetőt és hányan bólogatnak csendesen mosolyogva. Ezért aztán halkan mondom: "Feel good" - vagyis érezd magad jól, s akkor egyre több dolog fog megnyilvánulni az életedben, amitől mégjobban érezheted magad. Mégóvatosabban mondom: "Feel God"...

Ha egyáltalán megtaláltad ezt a blogot, akkor nagy valószínűséggel több helyen olvastál már arról, hogy az emberi szervezet alapértelmezetten el van savasodva, és tele van méreganyagokkal a helytelen táplálkozás miatt - életkortól és életmódtól függő mértékben. Ezek nehezítik a fölösleges kilók leadását is. Nem tudom, lehetséges-e ma úgy táplálkozni, hogy ne együnk meg semmiféle színezéket, állománymódosítót, adalékanyagot, tartósítószert ami megterheli, rombolja a szervezetet.

Van egy jó hírem. Az emberi szervezet a felhalmozódott méreganyagokat  - többek közt  - zsírszövetben raktározza, hogy elkülönítse a többi sejttől és a véráramtól. Ha eltűnnének ezek a méreganyagok, nem lenne tovább szükség a zsírszöveteid egy részére, vagyis fogynál. A savas irányba tolódott kémhatás is nehezíti a fogyást, tehát ha fogyni szeretnél, lúgosítani is kell a szervezetedet. Most mindkettőre módod nyílik néhány gyógyital és táplálékkiegészítő révén, amelyeket végre Magyarországon is megvásárolhatsz. Zseniális ötlet, hogy egy táplálékkiegészítő, ami segít megőrizni vagy helyreállítani az egészségedet - kávénak van álcázva.

Keleten évszázadok vagy akár évezredek óta gyűjtenek és esznek-isznak gyógynövényeket, gyógygombákat, vagy állítanak elő gyógyhatású élelmiszereket, amelyek rendszeres fogyasztásával elérhető az immunrendszer erősödése, az optimális kémhatás létrejötte, vagy a méregtelenítés - nem is beszélve a súlyos betegségekből való gyógyulásokról. Hazánkban még nem olyan közismertek ezek a készítmények, de ha azok is lennének, a lakosságnak sajnos még nem lett eléggé fölkeltve az igénye az egészség megőrzésére. Figyeld meg, az emberek milyen nagy része örül betegségeinek, visszatérő tüneteinek - még akkor is ha az ellenkezőjét állítja -, mert ezekre hivatkozva tud feladatok, kapcsolatok, kötelezettségek, megmérettetések alól kibújni.

Szólj hozzá!

2011.09.08. 13:41 Paintermezzo

Az elsavasodás tünetei. Lúgosítás

Címkék: betegségek lúgosítás tünet elsavasodás salakanyagok

Meg fogsz lepődni, de a test elsavasodásának olyan jelei is vannak, amelyek teljesen megszokottak, és a stressznek, életritmusbeli kilengéseknek tudjuk be őket. Ilyenek például, hogy lassan nő a hajad, ráncosodsz, májfoltos a bőröd, táskás a szemed, rosszul alszol, fáradékony vagy, vérezget az ínyed, gyakran fujkálod az orrod, ödémásodsz, narancsbőröd van, könnyen összeszedsz fertőzéseket, evés után hirtelen elfáradsz, könnyen kihűlnek a végtagjaid, fáradékony vagy, nem bírsz lefogyni, pesszimista vagy, könnyen túlreagálsz dolgokat.

A vér pH-értéke 7,365. Ha ez csökkenne, vagyis savas irányba tolódna el, a szervezet ennek kompenzálására ásványi anyagokat von el az egyéb szövetekből, így ezek hiánya miatt újabb tünetek keletkeznek pl csontritkulás, fogszuvasodás, porckorongproblémák, visszeresedés, hajhullás, érelmeszesedés. A vesén, a beleken és a bőrön keresztül is szeretné eltávolítani a szervezet a savakat, emiatt aztán jönnek a bőrbetegségek, mandulagyulladás, allergiák. A nyomelemek és ásványi anyagokkal lekötött savakból keletkeznek a salakanyagok, amelyek gátolják a szervezet egészséges működését.

Ha pedig nem tud megbírkózni velük, elraktározza kövekké kristályosítva, vagy a zsírszövetben, ami miatt zsír kerül az érfalaktól kezdve bárhová. Az elsavasodott környezetben a vér oxigénszintje is csökken további teret adva a különböző baktériumoknak, amelyek tovább savasítják környezetüket. Így tudnak kialakulni a ronda, halálos kimenetelű betegségek. Ismersz valakit, akinek idős korban sincs az eddig felsorolt panaszok közül egyik sem?  Mindjárt gondoltam.

Táplálékaink nagy része savasít. A húsok, szénsavas italok, alkohol, hagyományos kávék, zsiradékok, édességek, tejtermékek, szénhidrátok, savanyúságok, kecsap, mustár, majonéz, amiket iszonyatos mennyiségben eszünk naponta. Ezek mellett sokkal kevesebb lúgosító ételt eszünk, mint pl a gyümölcsök, zöldségek, olajok, tönkölybúza, szója, kecsketej. Néhány szörnyű összefüggés:
- túl sok hús -> húgysav
- túl sok hagyományos fekete kávé és fekete tea -> csersav
- szénsavas üdítők -> szénsav
- kóla -> foszforsav
- édességek és cukor -> ecetsav
- fizikai megterhelés -> tejsav
- negatív érzelmek (bosszúság, stressz, félelem) -> sósav

Lúgosító anyagok nélkül manapság úgy tűnik nem lehet megoldani szervezetünk egészséges pH-jának helyreállítását és fenntartását. Örüljünk, hogy hozzá lehet jutni ilyen készítményekhez, és néhány hónap alatt rendbeszedhetjük magunkat. Persze, lehet próbálkozni lúgosító diétával is, amikor a táplálékunk 20%-ban savasító, 80%-ban lúgosító élelmiszerekből áll - de ez a konyha komoly átszervezését, és az ízlés átprogramozását igényli.

Ha lúgosító táplálékkiegészítőt kezdesz szedni, vedd komolyan, hogy mellette ne randalírozz napi szalonnázgatással, csokizgatással, hanem főzelék, saláta legyen a köret, és naponta egyél nyers gyümölcsöt. Lúgosításra és egyéb immunerősítésre, méregtelenítésre alkalmas gyógynövények többek közt a spirulina alga, a ganoderma, az oroszlánysörény gomba és a hernyógomba.

(A fogyásról, életmódváltásról itt olvashatsz bővebben.)

 

Szólj hozzá!

2011.09.07. 12:43 Paintermezzo

Cellulit avagy narancsbőr

Címkék: méregtelenítés lúgosítás oxigén narancsbőr cellulit savasodás vérkeringés ödéma zsírszövet salakanyagok nyirok

Nicole Ronsard francia táplálkozás-szakértő nevezte el így a bőrön megjelenő göröngyösséget a 60-as évek végén. Én kárfiolnak hívom. Férfiakon alig fordul elő, nőknél viszont a soványakat sem kíméli. Ennek egyik oka, hogy a női bőr csak függőleges rostokból áll, míg a férfiaké hálószerű. A tágulékony rostok közé könnyen berakódik a salakanyagokat raktározó zsírszövet és a víz, lelassítva a nyirok- és vérkeringést. A zsírban a szervezet méreganyagokat raktároz, melyeket helytelen táplálkozással vittünk be. (Ne felejtsük el, hogy a mesterséges édesítőszerekkel is mennyi fölösleges szemetet eszünk-iszunk meg, amely aztán a fogyás akadályává válik! A magam részéről ezért egy ideje leépítettem az édesítőszereket és az ilyeneket tartalmazó dolgokat is.)  A cellulitos testrészek oxigénellátottsága is romlik, a zsírsejtek nyomják az érfalakat, a nyirokpályákat, a sejtek megújulása, tisztulása akadályozott lesz. Nemsovány nőknél a cellulit a fölösleges zsírpárna fölött helyezkedik el.

Ha meg akarunk szabadulni a karfioljainktól, változtatni kell az életvitelünkön. Le kell építeni a savasító és kalóriadús ételeket, legalább 2 liter vizet - vagy zöldteát - meginni naponta, elkezdeni rendszeresen mozogni, sportolni. Az oxigénellátás növeléséhez, a lúgosításhoz és a méregtelenítéshez manapság már táplálékkiegészítőket is tudunk használni. Ezeket ne csak ideiglenesen szedd, ha hosszútávon szeretnéd élvezni a hatásukat, hiszen mellékhatásuk nincs, és manapság lehetetlen vegyszermentesen, adalékanyagmentesen táplálkozni ha mégannyira oda is figyelsz eztán mi kerül a tányérodra, poharadba.

 

Szólj hozzá!

2011.09.07. 10:03 Paintermezzo

Gyógygombák I. - a Ganoderma

Címkék: méregtelenítés szerves pecsétviaszgomba ganoderma immunerősítés germánium gyógygomba oxigénellátás

Ganoderma Lucidum

Kínai neve Lingzhi, japán neve Reishi, magyarul Vörösgomba, Lakkostapló, Pecsétviaszgomba

Története

Kínában a ganodermát már több ezer éve használják gyógyításra. A kínaiak szerint a gomba mágikus erejének köszönhető, hogy a legkülönfélébb betegségek gyógyítására alkalmas. Ezért nevezték el a pecsétviaszgombát a halhatatlanság növényének vagy mágikus növénynek. Értékes orvosságnak, az uralkodók gyógyszerének tekintették, ezért használata sokáig a császárok privilégiuma volt. Hittek abban, hogy a gomba fogyasztása elősegíti a fiatalság, az egészség és az életerő fenntartását és az élet meghosszabbításának egyik eszköze. Az első írásos emlékek Kína első császárának idejéből valók, majd egyre több Ganoderma gombára utaló hivatkozást találunk az egész kínai irodalomban és a kínai művészetben is. A Ganoderma lucidum előfordulásának sajátosságaiból adódóan egészen a XX. század második feléig ez a gyógyszer inkább csak az uralkodócsalád és a tehetősebbek számára volt hozzáférhető.

Jelentős változást hozott ebben az, hogy sikerült kidolgozni a gomba termesztési technológiáját, s ezzel a széles néprétegek számára is elérhetővé vált. Ennek következményeként egyre több vizsgálatot végeztek a gomba gyógyhatására vonatkozóan, amelyet korszerű tudományos eszközökkel kívánták igazolni. Ma már a pecsétviaszgomba hatásait számos országban sokirányú tudományos vizsgálattal támasztották alá és a gomba komoly megbecsülést vívott ki magának.

A '90-es évek elejéig a Ganoderma lucidum gombafaj felhasználásának távolkeleti tradícióiról nagyon keveset tudtunk. A pecsétviaszgomba tényleges biológiai értékét a modern tudomány is felismerte az elmúlt 20 évben. Számos kutatóorvos és biológus publikációi, tapasztalatai igazolják a Ganoderma gomba valódi hatékonyságát, biológiai értékét. A tudományosan igazolt eredményeknek is köszönhető, hogy a FDA a pecsétviaszgomba felhasználását engedélyezte és felvette a forgalomba hozható táplálék-kiegészítők listájára. A Food and Drug Law Journal elemző cikkében (McGuffin és Young, 2004) a pecsétviaszgomba, az engedélyezési folyamat tíz éves gyakorlatában, mint a sikertermékek egyike szerepel.

A fitoterápiát régóta alkalmazzák, ami a növényi anyagokkal végzett gyógyítást jelenti. A mikoterápia szakkifejezést azonban Lelley (1999) használta először, amely a gombákból készített különféle szerekkel való gyógyítást jelenti. Több magasabb rendű gombát már régóta hatékony gyógyszerként tartanak számon. Európában a gombák gyógyhatásának ismerete lassan feledésbe merült annak ellenére, hogy a népi gyógyászatban több gombát is sikeresen alkalmaztak a gyógyításban.

A gomba készítményeit Kínában és Japánban gyógyszerként forgalmazzák, Kínában pedig az egészségbiztosítási rendszer gyógyszerspektrumának egyik fontos eleme. A kínai adatok szerint kiterjedten és kúraszerűen alkalmazzák az általánosan leromlott egészségi állapot, az immunrendszer működésének javítására, de kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében.

A Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) gyógyhatású vegyületei közül különösen két anyagcsoportot, a poliszaharidok és a triterpének csoportját tartják hatásosnak. A poliszaharidoknak a tumorcsökkentő és immunerősítő hatását igazolták. A triterpének csoportjához tartoznak a ganoderma-, ganolucid- és lucidémasavak. Irodalmi adatok szerint ezek a vegyületek gátolják a májtúltengést.

Tradicionálisan a Ganoderma gomba egészét használták fel a gyógyhatás elérésére, amely a gombakalap és gombatest szövetei mellett a rendkívül nagyszámú spórát is magába foglalja. Az utóbbi évtized során jutottak arra a következtetésre, hogy a spóra még koncentráltabban tartalmazza a gyógyhatásért felelős kémiai vegyületeket. Ezért minél nagyobb a Ganoderma készítmény spóratartalma, annál nagyobb a gyógyhatása is. (Emiatt van, hogy óriási különbség van egyes cégek termékei között! Ezért ha hatékony segítséget akarunk akkor elsősorban nem az árat érdemes nézni hanem a hatóanyagtartalmat és a módszert amivel azt kivonták. Egészen más értékű a ganoderma kapszula amelyet a gombafej ledarálásával nyernek, mint az ahol a spórából speciális eljárással kivont hatóanyagot rakják bele.)

Felhasználása az egészség fenntartására, javítására

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke az immunrendszert erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van. Ebből adódóan kiválóan felhasználható erőnléti állapot fenntartására, a betegségek megelőzésére, de kevésbé javallható egy-egy konkrét megbetegedés kizárólag Ganodermával való kezelésére, inkább kiegészítő kezelésként használható pl. kemoterápiánál, influenza jellegű megbetegedéseknél, allergia, magas vérnyomás helyreállításánál, depressziónál stb. A pecsétviaszgomba immunrendszerre gyakorolt kedvező hatását egészséges, idősödő emberek vizsgálata alapján külön is bizonyították (Liu, 1999).

A modern európai gyógyászatban az ilyen típusú, gyógyhatással rendelkező növényeket az „adaptogén” hatással rendelkező szerek csoportjába sorolják. Ezen gyógynövényekben kimutatható vegyületek ugyanis bizonyíthatóan elősegítik, hogy szervezetünk megfelelően felkészüljön váratlan stresszhatások fogadására, azok kedvezőtlen hatásának kivédésére, enyhítésére. Ilyen stresszhatások lehetnek a hőmérséklet, fizikai sérülések, szervezet fizikai túlterhelése, toxikus anyagok, sugárzások, fertőzések, pszichológiai eredetű nyomás.

A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása elősegíti, hogy a szervezet mielőbb alkalmazkodjon a fokozott terheléshez, s mielőbb visszanyerje kiegyensúlyozott állapotát. A Ganoderma hatóanyagai immunmodulátorként hatnak, jelentős mértékben javítják az immunrendszerünk működését, szabályozzák és aktiválják immunrendszerünket. Az immunrendszer egyik fontos feladata, hogy észlelje a kórokozók, vírusok, baktériumok és más mikroszervezetek támadását. Az immunrendszer normális működése esetén képes ezekre a támadásokra reagálni még mielőtt szervezetünk károsodna. Amennyiben az immunrendszer működése nem megfelelő, a vírusok, baktériumok, paraziták és gombák könnyen elszaporodhatnak és megjelenhetnek a betegség tünetei. Sokszor már csak a drasztikus hatású antibiotikumok, vírus- és gombaellenes szerek alkalmazása jelentheti a megoldást. Ilyenkor azonban már a gyógyszerek jól ismert mellékhatásaira is számítani kell. A Ganoderma gombából készült készítmények rendszeres fogyasztásával ez a veszély elkerülhető. A pecsétviaszgombából előállított őrlemények felhasználhatók a rákterápiában alkalmazott besugárzás, illetve kemoterápiás kezelések mellékhatásainak enyhítésére, egyes esetekben megszüntetésére. A Ganodermából előállított készítmények különleges stresszvédő hatása hozzájárul az emlékezőképesség javításához, a feszültségek oldásához, a koncentráció javulásához. Természetesen ez a hatás nem jelentkezik, ha a tüneteket maradandó szervi elváltozások okozzák, mint például az Alzheimer-kór következményeként fellépő memóriazavar esetében. Kimutatható, hogy a Ganoderma gomba összetevői a T-sejtek, makrofágok és a természetes killersejtek támogatásával erősíti a legyengült immunrendszert. Hatásuk az immunmoduláló, antiallergiás, antivirális, antibakteriális, fehérvérsejtszám emelése (ezáltal a kemoterápia jobb tűrése), májvédő hatás, rák megelőzésében jelentős.

Alkalmazása szív és érrendszeri megbetegedések kezelésére

A hagyományos gyógyászatban a pecsétviaszgombát évszázadokon keresztül kardiotonikus gyógyszerként alkalmazták. Azoknak a betegeknek ajánlották a régmúlt orvosai, akiknek szívelégtelenségre utaló mellkasi fájdalom, fokozott fáradékonyságra utaló tünetek jelentkeztek, vagy a szokottnál nagyobb stressz-hatásnak voltak kitéve, esetleg konkrét vérkeringési problémákkal küszködtek. Ezeket a tapasztalati adatokat támasztották alá kínai és japán kutatók eredményei, akik megállapították, hogy a Ganoderma gomba alkalmazása javítja a vérkeringést és fokozza a szívizom oxigénfelvételét. A hatásért felelős hatóanyagként a triterpén struktúrával rendelkező ganoderma savat és származékait jelölték meg. Ezen hatóanyagok vérnyomás- és koleszterinszintet csökkentő, valamint trombocita aggregáció-gátló hatását farmakológiai (gyógyszertani) vizsgálatokkal is igazolták (McKenna és munkatársai, 2002). A fenti megfigyeléseket, majd a farmakológiai vizsgálati eredményeket klinikai tapasztalatok is alátámasztják.

Coronaria (szív koszorúér) megbetegedésben szenvedő 92 beteget vizsgálva Kínában a 20%-os koncentrációjú gombaszirup hatására a betegek mintegy 50%-nál az alvóképesség és étvágy javulását, a légszomj enyhülését, és 72 %-nál a mellkasi fájdalmak megszűnését tapasztalták. A koszorúér megbetegedésének kezelésére eredményesnek bizonyult a gomba alkoholos kivonata, ugyanis 39 beteg közül 18 meggyógyult, 17 állapota javult és csupán négy beteg állapota maradt változatlan (Dharmananda és munkatársai, 1986).

Hiperlipidémia (magas koleszterinszint) esetén a gombaszirup fogyasztása után a vér koleszterinszintje a betegek több mint 90 %-ánál csökkent.

Atheroszklerózisban (artériás érelmeszesedésben) szenvedő betegek vizsgálata alapján a 14 napig tartó, napi 1000mg dózisú vizes gomba extraktummal való kezelés hatására a vérlemezek aggregációja jelentősen csökkent. Ezzel egyidejűleg mérséklődött a kialakult vérrögök nagysága és tömege (Tao és Feng, 1990).

Hipertóniában (magas vérnyomásban) szenvedő 54 beteg esetében (akik nem reagáltak a captopril és normodipin kezelésre) bizonyították, hogy a gomba extraktum 14 napos alkalmazást követően már szignifikánsan (meghatározóan, jelentősen), mintegy 82,5%-kal javítja a betegek állapotát (Jin és munkatársai, 1996). 53 súlyos, középsúlyos magas vérnyomás megbetegedésben szenvedő és a normális vérnyomású vizsgálati alanyoknak 6 hónapon keresztül a gomba kivonatából előállított tablettákkal kezeltek. Megállapították, hogy a kezelés elsősorban a súlyos magas vérnyomásban szenvedő 12 beteg esetében volt hatékony. A középsúlyos hipertóniás betegeknél és a normális vérnyomású vizsgálati alanyoknál lényegesebb változást nem tapasztaltak, de mellékhatások sem léptek fel. A magas vérnyomásban szenvedő betegek esetében a Ganoderma rendszeres fogyasztásának köszönhetően a szisztolés (szívműködés első szakasza, a szív összehúzódása) vérnyomás 57,5 %-kal, a diasztolés (szívműködés elernyedési szakasza) 60,0 %-kal (Kanmatsuse és munkatársai, 1985) csökkent.

Vírusos hepatitiszben szenvedő 50 krónikus beteg és 50 egészséges személy összehasonlító vizsgálatánál, azoknál a betegeknél, akik 60 napon keresztül Ganoderma gombaporból készítettek teát, illetve C-vitamin, adenozin-trifoszfát (ATP) és koenzim-A (CoA) keveréket fogyasztottak a normális fiziológiai állapot helyreállt (Liu, 1999).

Az emésztési zavarok kezelésénél a Ganoderma gombaőrlemény fogyasztása csökkenti a gyomorsav mennyiségét, amelynek túlzott felhalmozódása a gyomor és emésztőszervi fekély kialakulását segítheti elő. A Ganoderma gomba fogyasztása szabályozza a bélműködést és alkalmas a székrekedés és az emésztőrendszerben fellépő gyulladásos folyamatok kialakulásának megelőzésére (Sing, 2003).

A pecsétviaszgomba készítményeit eredményesen felhasználták asztma, krónikus légcsőhurut és allergiás tünetek enyhítésére is. Ebben a gomba immunrendszert erősítő, valamint gyulladáscsökkentő hatása játszhat szerepet. Felhasználható az erős dohányosok krónikus köhögési rohamainak enyhítésében is, mert elősegíti a légcső nyálkahártyájának regenerálódását (Sing, 2003).

A cukorbetegség oka a vércukorszint elégtelen szabályozása. A betegség két alaptípusa különböztethető meg. Az I. típusba azok a betegek tartoznak, akiknél nem elégséges a hasnyálmirigyben termelt inzulin mennyisége, ami a vércukorszint elégtelen szabályozását eredményezi. A II. típusba azok az elsősorban idősebb betegek tartoznak, akiknél az inzulinszint főként az elhízás vagy a túlzott soványság miatt, esetleg a megfelelő mozgás hiányában instabil. Az inzulinszint beállítása, akár inzulin injekció formájában, akár orális antidiabetikumokkal történik, nem mentes a mellékhatásoktól! A pecsétviaszgombából előállított készítmények ugyanakkor alkalmasak a vércukorszint szabályozására, különösen a II. típusba tartozó betegek esetében. Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a gombaporból előállított extraktum hatására a cukorbetegségben szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent és a folyamatosan adagolt inzulin hatásával bizonyult egyenértékűnek (Teow, 1995).

A legyengült szervezet állapotának javulását érték el Ganodermával. Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy a gomba extraktum hatására a legyengült, álmatlanságban, emlékezet-kiesésben, fáradékonyságban szenvedő 37 beteg állapota már 6 hét alatt jelentős, mérhető javulást mutatott (Yang és Wang, 1996).

A Ganoderma gomba extraktum hatását magashegységi feltételek közé rendelt tibeti katonák esetében is vizsgálták. Megállapították, hogy a tengerszint feletti magasság változásából, az oxigén hiányból, légnyomás csökkenésből adódó kellemetlen tünetek a pecsétviaszgomba alkalmazásával csökkentek. Amíg a kezeletlen csoportban a résztvevők 17-23 %-a szenvedett fejfájástól és émelygéstől, addig ez az arány a kezelt csoportban 5-11 %-ra csökkent (Human Institute of Pharmaceutical Industry, 1979).

Kínában 60, szexuális panaszokkal jelentkező férfi vizsgálata alapján megállapították, hogy már egy hónappal a Ganoderma gombaspóra kivonat alkalmazását követően jelentős javulást tapasztaltak, 14 beteg teljesen meggyógyult, 25-nél jelentős, 17-nél elfogadható javulást mértek (Liu, 1999).

Ganoderma lucidum alkalmazása a ráknál, kemoterápiában

A pecsétviaszgomba rákos megbetegedésekben történő eredményes alkalmazásáról elsőként Japán kutatók számoltak be. Ikekawa és munkatársai már 1968-ban leírták, hogy gyógyszertani vizsgálatok során azt tapasztalták, hogy a pecsétviaszgomba folyékony kivonata gátolja az egérbe transzplantált szarkóma sejtek növekedését. Számos további vizsgálat, eltérő életkorú kísérleti állatokon, különböző állatfajokon, különböző tumorféleségek esetében alátámasztotta ezt a hatást. Ezek az eredmények igen ígéretesnek tűntek, s ez motiválta, hogy Japán mellett Kínában és Dél-Koreában is, in vitro (élő szervezeten kívül, kísérleti úton, nem a természeti környezetben pl. lombikban) és in vivo (élő szervezeten belül, élő testben, azaz élő állatokon) rendszerekben egyaránt, részletes feltáró farmakológiai kutatómunka indult meg (McKenna és munkatársai, 2002).

A rendkívül összetett és bonyolult farmakológiai vizsgálatok azt tanúsítják, hogy a Ganoderma gomba készítmények fogyasztása elősegíti a természetes rákellenes anyagok, így az interferon és az interleukin I. és II. szintézisét. Emellett a gombában felhalmozódó beta-1,3-D-glukan és béta-1,6-D-glukan tumorképződést gátló hatását is igazolták. Fenti anyagok, valamint a pecsétviaszgomba immunrendszert erősítő hatása együttesen járul hozzá ahhoz, hogy az onkoterápiában történt eredményes alkalmazásáról számolnak be.

A fentiek ellenére ma még viszonylag alacsony azon publikációk száma, amelyek a Ganoderma készítmények eredményes klinikai alkalmazásáról számolnak be. Ez elsősorban arra vezethető vissza, hogy a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos ismereteink még sok tekintetben hiányosak, másrészt a kezelések rendszerint egyfajta összetett terápiás rendszer részét képezik. A napvilágot látó publikációk azonban biztatóak.

Daganatos betegek (vese-, gyomor- és tüdőrákban szenvedők) esetében, klinikai körülmények között bizonyították a Ganoderma gombából készített extraktum alkalmazásának előnyeit. A párhuzamosan végzett gomba és kemoterápiás, valamint az önállóan alkalmazott kemoterápiás kezelés összehasonlítása alapján megállapították, hogy a Ganoderma gombakivonattal kezelt betegek esetében az immunreakció viszonylag gyorsan visszaállt a normális szintre. Az immunrendszer normalizálódásának köszönhetően a pecsétviaszgomba alkalmazásának hatására a sugárkezelés és a kémiai szerek mellékhatása csökkent és a fehérvérsejt-szám változatlan maradt. Ezzel egyidejűleg a gombakezelés mellékhatást nem okozott. A betegek étvágya és életereje javult. A Ganoderma gombával kezelt betegek egyéb sérülései is a vártnál gyorsabban gyógyultak (Kupin, 1992). Kiegészítő kemoterápiás készítményként más vizsgálatokban is igazolták a Ganoderma lucidum kedvező hatását. Eredményes volt a leukémiában szenvedő betegek állapotának javítására (Teow, 1995).

Újabb klinikai vizsgálatokban a Ganoderma lucidum gombából nyert poliszacharidok kedvező hatását állapították meg tüdőrákban szenvedő betegeken Gao és munkatársai 2003-ban.Tudományos vizsgálataik szerint a pecsétviaszgombából nyert poliszacharidok hatására a betegséggel járó tünetek, mint pl. a láz, köhögési rohamok, gyengeségérzet, verejtékezés, álmatlanság mintegy 43,8 - 84,4 %-os mértékben csökkent. Erősödött a betegek immunrendszere és megnőtt a sejtvédő mechanizmus aktivitása.

Felhasználása rákos betegségben szenvedők kiegészítő terápiás kezelésében

A rendelkezésre álló gyakorlati tapasztalatok és tudományos vizsgálatok alapján a pecsétviaszgomba felhasználása javulást eredményezett a egyes rákos betegségben szenvedők kiegészítő terápiás készítményeként.
- csökkentheti a kemo- és radioterápiás kezelések mellékhatásait, az azzal járó fáradtságot, étvágytalanságot, hajhullást, a csontvelő működésének gátlását, a fertőzések veszélyét.
- hozzájárulhat a rákos betegségben szenvedők életének meghosszabbításához, csökkentheti az áttétes daganatok kialakulásának veszélyét.
- javíthatja a rákos megbetegedésben szenvedők életminőségét, mivel többek között csökkentheti a megbetegedéssel járó fájdalmakat és a rosszullétet.
- táplálék-kiegészítőként alkalmazva a Ganoderma gombából előállított termékek csökkenthetik a rákos megbetegedések kialakulásának rizikóját, vagy akár azok újbóli megjelenését. Ez arra a mechanizmusra vezethető vissza, hogy a szervezet immunrendszerének erősítésével a szervezet rákellenes védekező rendszere is aktívabbá válhat.

A pecsétviaszgomba biológiailag aktív hatóanyagai

A 60-as években jutott el a tudományos technika arra a szintre, hogy a gombából izolált vegyületek biológiai aktivitását in vitro körülmények között, tudományos eszközökkel is bizonyítani lehetett. Az utóbbi 30 év során egyre több olyan kutatást folytattak, amelyek tudományos eszközökkel kísérelték meg igazolni a Ganoderma lucidum gomba hatékonyságát a hagyományos gyógyászat által javallt terápiás területeken. Ezek a kutatások nem szorítkoznak csupán a gyógyhatás tudományos igazolására, hanem a gyógyhatásért felelős biológiai anyagok izolálását, szerkezetük azonosítását is célul tűzték ki.

A természetes lelőhelyekről gyűjtött gombák többsége tartalmazza azokat a biológiailag aktív anyagokat, amelyek a gombát értékessé teszik. Az erre irányuló vizsgálatok kimutatták, hogy a hatóanyagok tényleges mennyisége, a terpenoidok, poliszacharidok és egyéb biológiailag aktív anyagok egymáshoz viszonyított aránya igen változékony lehet. A Ganoderma biológiailag aktív anyag tartalma függ a termőhelyi körülményektől, a gomba életfolyamatai során lebontott fafajtól, a növekvő gomba környezetében felhalmozódó tápanyagoktól, esetleg toxikus elemektől, az időjárási tényezők változásától. Kínában, az 1970-es években megkezdték, és mintegy tíz év alatt meg is oldották a Ganoderma gomba termesztését.

A gomba termesztésének a legmegfelelőbb környezetet, páratartalmat, hőmérsékletet a legolcsóbban természetes körülmények között Malaysiában tudják biztosítani, így ott van a legtöbb ganodermás cég, amelyek közül a legnagyobbak világviszonylatban is a DXN bio ültetvényei!

A Ganoderma biológiailag aktív hatóanyagainak kimutatására irányuló több száz tudományos munka alapján megállapítható, hogy a Ganoderma gomba és spórája három jól definiálható nagyobb hatóanyag csoport egyes képviselőit és egyéb értékes komponenseket is tartalmaz. Ezek a poliszacharidok, ganoderán, nukleotidok, aminosavak, fehérjék, terpenoidok, lektinek, germánium, olajsav, cerebrozidok.

Szerves germánium:
Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét, ezáltal javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Egyensúlyba hozza a test elektromos töltését. Eltávolítja a tályogos sejtek körüli abnormális cellákat. A szerves germánium fokozza az interferonok képzését a szervezetben, amelyek gátolják a vírusok elszaporodását. A Ganoderma kb. négyszer-hatszor annyi germániumot tartalmaz mint a ginseng vagy az aloe vera.

Poliszacharidok:
Az emberi szervezet működésében alapvető szerepet játszanak a különböző szénhidrátok. Ilyenek a monoszacharidok és a belőlük felépülő poliszacharidok, valamint a szénhidrátokból és fehérjékből álló összetett vegyületek. Ez utóbbiak a természetben igen elterjedtek, biológiai jelentőségük abban rejlik, hogy gyakran immunspecifikus hatást fejtenek ki. Olyan változatos szerkezetű antitumor poliszacharidok jellemzik a Ganoderma lucidumot, mint a glikuronoglikán, mannoglikán és más aktív heteroglikánok, poliszacharid-protein komplexek az ún. proteoglikánok. Ez utóbbiakat kivonva és tisztított állapotban gyógyászati célokra használják.

Ganoderán:
Immunmoduláns hatású glykán, amely nagyrészt cukorrészből és mintegy 4%-ban proteinből áll. A ganoderán fő alapegysége egy neutrális poliszacharid, amelyben a galaktóz, a glükóz és a ramnóz 10:7:4 arányban oszlik meg. A ganoderán-B alapvetően egy glykán, amely kis mennyiségben mannózt és hexuronsavakat is tartalmaz. Acetil-csoportok, valamint peptid oldalláncok jelenlétéről is beszámoltak. A ganoderán-C neutrális poliszacharid részből (glükóz:galaktóz, 24:1), továbbá peptid-csoportból áll. Elsősorban ezek a poliszacharidok játszanak szerepet a Ganoderma gomba immunrendszert erősítő hatásában, ami a rákos megbetegedések kemoterápiás kezelése során fellépő mellékhatások enyhítésében is döntő szerepet játszhat.

Nukleotidok:
Más gombákhoz hasonlóan a pecsétviaszgomba is tartalmaz adenozint, 5’-GMP-t, 5’-XMP-t, RNS-t, amelyek az íz kialakításában is jelentősek. A Ganoderma gomba vizes-alkoholos kivonatában jelenlévő adenozin, guanozin és 5’-deoxi-5’metilszulfinil-adenozin PAF-antagonista trombózist megelőző hatását igazolták.

Aminosavak, fehérjék:
A Ganoderma gomba termőtestében kimutattak szabad aminosavakat, oldható fehérjét és egy ún. ling zhi-8 (LZ-8) immunmoduláns hatású proteint. Ez utóbbi teljes aminosav-szekvenciáját megállapították: 110 aminosav alkotja, acetilált aminosav-véggel. Aminosav-sorrendje és feltételezhető másodlagos szerkezete alapján az immunglobulinhoz hasonlít.

Terpenoidok:
A terpenoidok bioszintézise acetil-CoA prekurzorból indul ki, mevalonsav és IPP intermediereken keresztül épülnek fel a C5 alapegységekből álló vegyületek. Egyik létfontosságú csoportjuk a C30 szerkezetű triterpenoidok, amelyek közül a Ganoderma gomba mintegy 140-et tartalmaz. Ezek többsége kesernyés ízű, a legtöbb típust a gomba spórájában mutatták ki. A nagymértékben oxidált, lanosztán szerkezetű triterpének közül a legismertebbek a ganoderma sav (A, B, C1 és C2), a ganosporin sav (csak a spórákban), a lucidénsav-A és a lucidon-A. A ganoderma sav közvetlen szerepet játszik az allergiás tünetek enyhítésében, ami a gyulladási folyamatok kialakulásának gátlásában, illetve hisztamin felszabadításban mutatható ki. A szteroidok, azon belül a szterolok csoportjába sorolható a gombában jelenlévő ergoszterol, amely a D2 vitamin biológiai prekurzora. E vegyület a gombák sejtfalának komponense, a Ganoderma lucidum esetében mintegy 0,3-0,4 %-ban mutatható ki. Nemrég a ganodeszteront is izolálták.

Adenosin:
Csökkenti a koleszterin szintet és a szabad zsírok (lipidek) mennyiségét a vérben, stabilizálja a vörös sejtek hártyáját. Az adenosinok csökkenthetik a trombocita kötés szintjét és a vérrögök kilakulásást. Növelik a mellékvesekéreg funkcióit, megtartva a belső elválasztású mirigyek egyensúlyát. Szabályozzák az anyagcserét és a vér ph értékét.

Triterpenoidok:
Javítják az emésztő rendszer működését, megakadályozzák az antigének okozta allergiát, csökkentik a koleszterintet és a semleges zsírokat a testben, aktiválják a sejtek sejtmagját.

A ganoderic esszencia fiatalítja a szöveteket, segít legyőzni a bőrbetegségeket és megszépíti a bőrt.

90napos ganodermából és 18napos ganoderma micéliumból készült kapszulák közül választhatsz.


Vásárolok 30, 90 vagy 360 szemes kiszerelésben »


Törzsvásárló akarok lenni, hogy a legolcsóbban jussak hozzá »

 

Szólj hozzá!

2011.09.07. 06:10 Paintermezzo

Gyógygombák II.

Cordyceps Sinensis (Hernyógomba)

Évszázadok óta alkalmazzák Kínában, az egyik leghatásosabb gyógynövénynek tartják az energiaszint és az általános életminőség javítására. A nyugati kutatók 1993-tól figyeltek föl rá komolyabban, mikor kínai sportolók a Németországban megrendezett Szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon kilenc világcsúcsot döntöttek meg. Ennek eredményeképpen teljesítménynövelő hatása legendássá vált, és az elit atléták között a legkeresettebb táplálékkiegészítők közé került. Mára mind több és több aktív életmódot folytató ember fedezi fel magának az energiaszint, az általános életerő és az állóképesség javítása terén.
A Cordyceps gomba és micélium legfontosabb alkalmazási javallata étrendkiegészítőként az állóképesség, a fizikai és a szellemi teljesítőképesség fokozása, valamint a legyengült  immunvédekezés helyreállítása, az általános egészségi állapot fenntartása.
 -Elősegítheti a szervezet oxigén felhasználását,
- felerősítheti a szervezet immunválaszait,
- hozzájárulhat a vérzsír szint megfelelő szinten tartásához, a koleszterin- és triglicerid szint csökkentéséhez,
- antioxidáns hatású,
- részt vesz a szabad gyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában,
- gátolja egyes baktériumok és gombák szaporodását, fejlődését.
Ezen kívül ismert szexuális teljesítmény fokozó hatása, valamint csökkenti a klimaxos panaszokat is.

 

 

Hericium Erinaceus (Oroszlánsörény-, Sün- vagy Cseppkőgomba)

Az egyik leghíresebb gomba a keleti történelemben és a hagyományokban, egyik a négy leghíresebb kínai csemege közül, gyógyászati célokra Kínában és Japánban évszázadok óta használják. A legenda szerint akik rendszeresen fogyasztják a gombát, acél idegeik lesznek és kiváló memóriájuk mint egy oroszlánnak!
Legjelentősebb és legértékesebb tulajdonsága az a képessége, hogy ösztönzi az idegi növekedési faktor (NGF) szintézisét és elősegíti a myelinizáció folyamatát vagyis az idegsejtszövetek kialakulását. A megnövekedett NGF termelés javíthatja az agy funkcióit, lassítja az öregedési folyamatokat - így gátolja az időskori szenilitás vagy az Alzheimer kór kialakulását. Poliszacharidokban gazdag, daganatellenes hatású, mivel erősiti az egyén immunrendszerét!
- támogatja a szív-és érrendszert, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintjét;
- javítja a gyomor és bélrendszer funkcióit, segíti a emésztési tónusokat, hatékony a székrekedés megelőzésében és a gyomor- vagy nyombélfekély megakadályozásában
- immunrendszer erősítő - felgyorsítja a betegség utáni felépülést
- anti-aging hatású: javítja a memóriát, megakadályozza a feledékenységet és serkenti az agy működését

Akarom a gombakapszulákat, megyek a webáruházba »

Törzsvásárló akarok lenni, hogy a legolcsóbban jussak hozzá »

Szólj hozzá!

2011.09.06. 21:55 Paintermezzo

Spirulina

Címkék: bőr méregtelenítés koleszterin lúgosítás daganat vérnyomás vércukor immunrendszer anyagcsere fertőzések bélflóra

Az Arthrospira platensis kék-zöld mikroalga spirális formájáról kapta régebbi latin nevét. A legértékesebb ismert táplálék, ami csak található Földünkön. 4000 féle alkotórésze közt vannak vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek, nukleinsavak, esszenciális zsírsavak, aminosavak, klorofill, proteinek, phycocyanin (ami a kék színt adja). Ha táplálékkiegészítő formájában rendszeresen fogyasztjuk, szervezetünket az eredeti, tökéletes működés irányába tolja el. A spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját, a betegség emlékét nem hordozza tovább a meggyógyult sejt.
Néhány hatása:
 - fehérje tartalma miatt megszünteti a krónikus fáradtságot
 - vastartalma miatt megszünteti a vérszegénységet
 - normalizálja a szervezet vízháztartását, megszünteti az ödémát
 - mikroelemtartalma miatt normalizálja a zsír- és szénhidrát-anyagcserét
 - segíti az inzulintermelést, és a vércukorszint normalizálódását
 - lassítja a káros oxidációs folyamatokat és az öregedést
 - rombolja a rákos sejteket, gátolja szaporodásukat
 - enyhíti a sugár- és kemoterápia mellékhatásait
 - méregtelenít, tisztítja a vért és a sejteket a salakanyagoktól
 - serkenti a bőr anyagcseréjét, gyorsítja a sebgyógyulást, a szövetek regenerálódását
 - normalizálja a bélflórát
 - csökkenti a magas koleszterinszintet és a magas vérnyomást
 - elősegíti meddőség esetén a teherbeesést
 - lúgosítja az elsavasodott szervezetet
 - segíti a nehézfémek és a radioaktív anyagok kiürülését a szervezetből
 - erősíti az immunrendszert, csökkenti az allergiás tüneteket, fokozottabban védekezik a szervezet vírusos és bakteriális fertőzések esetén
 - csökkenti a gyulladásokat
 - megelőzi a szabad gyökök képződését

A spirulina tablettából naponta maximum 6 szemet vegyünk be. Gyerekeknek 10 kg-onként 1 szemet adhatunk.

Spirulina Cereal - koleszterinmentes gabonapehely

Összetétele: búza, növényi alapú tejszín, maláta kivonat, spirulina por, vannilin.
Egy zacskó, amit kb egy csésze vízzel ehetünk meg 120 kcal; 1,28g zsír; 24,18g szénhidrát; 2,91g fehérje.Vásárolok 120 vagy 500 szemes kiszerelésben »


Törzsvásárló akarok lenni, hogy a legolcsóbban jussak hozzá »


 

Szólj hozzá!

2011.09.05. 23:11 Paintermezzo

Kávéba csomagolt egészség

Címkék: kávé alvás vérnyomás maca horkolás nádcukor éberség arabica ginszeng biotermesztésű pálmatej élénkség

Mi sem logikusabb, minthogy egy méregtelenítő, lúgosító, vérkeringésjavító hatású gyógynövényt - a Ganoderma Lucidumot - egy olyan italba keverjenek, amelyet naponta fogyasztunk, és garantáltan nem felejtünk el meginni. Az ital egy biotermesztésű brazil arabica kávé instant verziója, amelyet hozzáadott színezék, ízfokozó, aroma nélküli kiadásban ihatsz, vagy választhatsz a cukormentes-biopálmatejes, illetve bionádcukros-pálmatejes testvérei közül. Egyedül a kakaós változat tartalmaz tejet is.
A két másik cukros-pálmatejes kávé közül az egyik macát (Lepidium meyenii), a másik ganodermát, ginszenget (Panax ginseng) és macát is tartalmaz.
Ha az egészséged megőrzése vagy helyreállítása céljából ezek mellett a remek ízű, prémium minőségű kávék fogyasztása mellett döntesz, néhány plusz dolgot is tapasztalni fogsz: a kávé a gyomrodat sem savasítja, így nem fog sem savtúltengést, sem fájdalmat okozni. Nem fogja egekbe emelni a vérnyomásod, és nem kapsz tőle szívdobogást. Rendetlenkedő vérnyomásodat a normális érték felé tereli hosszútávon, és kiemelkedő szerves germánium tartalmánál fogva jelentősen megnöveli a véred oxigénellátottságát, vagyis élénkebb, éberebb leszel, könnyen tudsz koncentrálni szellemi munkavégzéskor. Tested szöveteinek oxigénellátottsága is nő, meggyorsítva ezzel az öngyógyító- és regeneráló folyamatokat.
Egy valamit nem tud a kávé: nem pótolja az alvást, de alvászavaraidat korrigálja, kipihentebben fogsz ébredni, vagy akár a horkolást is elhagyod.

A kávé gyógygombáktól független egészségmegőrző hatásairól ebben a cikkben olvashatsz.
 

Akarom a kávékat, megyek a webáruházba »

 

Szólj hozzá!

2011.09.04. 01:02 Paintermezzo

Kávézási szokásaid és igényeid

Címkék: kávézási szokások kávéfüggés

Milyen kávét iszol?
Kávéfüggő vagy?
Szeretnéd, ha a kávézás az egészségedet szolgálná?

Segíts, hogy megismerhessük szokásaidat és igényeidet!

Teszt »
   

 

Szólj hozzá!

2011.09.03. 17:58 Paintermezzo

Arcradírozás és hidratálás egyben

Címkék: szappan hidratálás ganoderma arcradír bőrradír pálmaolaj bőrtisztítás

Az arcradírozás vagy bőrradírozás során valamilyen mechanikus behatást szoktunk alkalmazni, amelynek segítségével el tudjuk távolítani az elhalt hámsejteket. Ez a mechanikus hatás lehet olyan durva is, hogy a bőr megsérül. Mit szólnál, ha kiderülne, hogy lehet radírozni mechanikus hatás és sérülések nélkül is? Ráadásul még a hidratálás is megoldódna...

Nos, a pálmaolajos, ganodermás szappannal ezt megvalósíthatod. Bevizezed az arcodat, majd behabozod a szappannal. Ahogy szétkenegeted körkörös mozdulatokkal, azt veszed észre, hogy pusztán az ujjbegyeid radírozzák a bőrödet, és hámlik az arcod. Leöblíted, majd megismétled a műveletet. Másodszorra már kevesebb bőr fog leradírozódni. Ez a szappan nem szárítja ki a bőrödet. Ha este, lefekvés előtt végzed a műveletet, reggelre olyan lesz a bőröd, mintha valami remek krémmel kented volna be.

Egész testfelületen alkalmazhatod az eljárást. A szappan kizárólag pálmaolajat, glicerint, ganodermát és némi illatanyagot tartalmaz, mesterséges anyagokat nem. Késlelteti az öregedés jeleit, rendszeres használatával tartósan fiatalabb kinézetű, üdébb lesz tőle a bőröd. Pár hét után észre fogják venni az ismerőseid is, hogy egyre jobban nézel ki. Állítólag az alapozó is észrevehetetlenebbül fog megállni az arcbőrödön - én erről nem tudok nyilatkozni, mert sosem használok alapozót.

Meg tudnád oldani havi 100-150 Ft-ból az arcradírozást és a hidratálást másképp?

Akarom a szappant, megyek a webáruházba »

Törzsvásárló akarok lenni, hogy a legolcsóbban jussak hozzá »

Szólj hozzá!

2011.09.02. 10:27 Paintermezzo

Gyógyitalok

Címkék: tea szója kakaó fehérje ecet ananász maláta gyógytea noni ganoderma vörösrizs cordyceps zöldtea

Kakaó

Ganodermakivonatot tartalmazó, prémium minőségű instant kakaó, biotermesztésű alapanyagokból gyermekeknek és azoknak a felnőtteknek, akik nem kávéznak. Csészénként 130 kalória.
Összetevői: tejszín, nádcukor, tejpor, maláta kivonat, kakaó, ganoderma kivonat, vanilin.

Reishi Gano Tea

Egy tea azoknak, akik nem(csak) kávéval akarják karbantartani egészségüket. A Camellia sinensis (napon szárított zöldtea levél) zsírbontó, méregtelenítő, élénkítő hatású. Serkenti a szellemi teljesítőképességet, leköti a szabad gyököket, gátolja a fogszuvasodást. A belekben fokozatosan felszívódva hosszan fejti ki hatását. A tea másik összetevője a Ganoderma kivonat.

Spica Tea

A gyógytea összetevői és hatásuk:
Spica Prunellae (g
yíkfű, füves pusztákon, réteken, legelőkön, szántókon élő, a talaj felszínén kúszó növény, mely a hagyományos kínai gyógyászatban széles körben használt, ennek ellenére az európai fitoterápia számára szinte teljesen ismeretlen. Már Li Shizhen híres gyógynövény ismertetőjében, a Bencao gangmu-ban (1578) is szerepel.) - csökkenti a testhőmérsékletet, eloszlatja a nyirokcsomók duzzanatát, tisztítja a vesét és a májat, vízhajtó, vérnyomáscsökkentő és antibakteriális hatás
Herba Menthae (mezei menta) - emésztésserkentő, émelygés- és hányingercsökkentő, hűsítő, frissítő, élénkítő hatás
Radix glyrrhizae (édesgyökér) - györcsoldó, emésztésjavító, valamint édeskés ízt ad a teának
Pericarpium citri reticulatae (mandarinhéj) - a gyomor és a tüdő energiaáramlását állítja helyre méregtelenítő hatása révén
Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) - sejtszinten segíti a szervezet ideális működését

 

Cordypine (285ml)

Minőségi Cordyceps és az erjesztett ananászlé keveréke. Erőteljes hatékonyságú, hiszen az ananászban az erjesztés során termelődött enzimek képesek szinergikusan együttműködni a cordyceps hatóanyagaival, így jobb eredményeket és nagyszerű teljesítményt produkálnak. A cordyceps képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és eléri azok viszonylagos egyensúlyát; nagy adaptogén képességgel rendelkezik; mellékhatások nélküli természetes antibiotikum; szabályozza immunrendszert; gyulladásgátló és antioxidáns hatású; aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat; serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápiák mellékhatásait; szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését; javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben; csökkenti a lipidszintet és a koleszterinszintet a vérben; szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát, valamint a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat; kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját, s nem utolsó sorban fiatalító hatású.

Morinzhi

Morinda citrifolia (citromlevelű buzérszeder) vagy noni gyümölcs az alapanyaga. Szigorú felügyelet és irányítás mellett dolgozzák fel, hogy 100%-osan tiszta és természetes legyen, és egyben a jótékony tápanyagokat is megtartsa. Már több mint 100 bioaktív hatóanyagot azonosítottak, köztük vitaminokat, aminosavakat, enzimeket, alkaloidokat, flavonoidokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ezek együttes aktivitásának köszönhető immunerősítő és sejtregeneráló hatása. Fő hatóanyaga az antrakinon, a proxeronin, a poliszacharidok, az aminocukrok és a vitaminokat, de a tonizáló és salaktalanító másodlagos hatóanyagok - scopoletin, alizarin, damnacantal - is erősen hozzájárulnak a növény teljes hatásának kifejtéséhez. Segíti a normális sejtműködést és regenerációt, fokozza a kórokozók felismerését és eltávolítását. Csökkenti a daganatos sejtek szaporodását: segíti a hibás sejtek mielőbbi lebontását és kitakarítását. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, gátolja a baktériumok és vírusok elszaporodását, mérsékeli az allergiás tüneteket, javítja a teljesítőképességet és a hangulatot, javítja az alvás minőségét.

DXN Vinaigrette

A DXN Vinaigrette a kínai Fujian tartománybeli Gu Tian megyéből származó biotechnológiával, fermentációval készült ecet, melyhez Ganoderma kivonatot is adtak. Gondosan válogatott vörös rizsből készül, melyet a Monascus purpureus nevű élesztőgomba fermentál. A fermentáció azt jelenti, hogy mikroorganizmusok közreműködésével különböző értékes anyagok keletkeznek oxigén jelenlétében. A keveréket évekig erjesztik egy tradícionális technikával, hogy megőrizzék sajátos ízét és biztosítsák a legjobb minőséget. A vörös rizs rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vér koleszterinszintje, hatóanyaga  a lovastatin (C24H36O5)  A kínai orvoslásban már kb 1200 éve alkalmazzák.

 

 

Nutrizhi

Melegen fogyasztható, fehérjedús instant italpor. Összetevői:  szójababpor, maláta kivonat, növényi eredetű tejszín, nádcukor, ganoderma mycelium, Omega 3, Omega 6, leciti. Hatóanyagok, hatások:
Szója - lecitintartalma koleszterinszint csökkentő hatású, májvédő; az izoflavonok antioxidáns hatásúak, érplakkok képződését gátló, daganatellenes és fitoösztrogén hatásúak; a szójaolaj bőrtápláló, a bőr szárazságát csökkentő, a bőr gyulladását mérséklő hatású
Maláta - bármely gabona csíráztatásával készülhet. A csírázás során diasztáz enzim keletkezik, amely a gabonaszemekben levő keményítőt maltózzá és dextrinné képes lebontani. A leggyakoribb maláta-forrás az árpa.
Növényi eredetű tejszín - nádcukorból készült glükóz-szirupot, pálmavajat, kazein savat, foszfátokat (E 340, E 451), emulgeálószereket (E 471, E 472e) és természetes színezéket, riboflavint (E 101) tartalmaz.
18napos Ganoderma mycélium - szerves germánium tartalma a sejtek oxigénellátását támogatja
Omega-3 és Omega-6 zsírsavak -
Lecitin - kolin tartalmú vegyület, csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, májvédő hatású

A termékben található szójapor és lecitin genetikailag nem módosított vetőmagokból származik. Állati eredetű összetevőt nem tartalmaz, párve, vegetáriánusok is fogyaszthatják.
 

Akarom az italokat, megyek a webáruházba »

Törzsvásárló akarok lenni, hogy a legolcsóbban jussak hozzá »
 

Szólj hozzá!

2011.09.01. 00:18 Paintermezzo

Termékenység javítása

Címkék: meddőség termékenység erőnlét potencia

A Maca (Lepidium meyenii) perui eredetű, gumós növény. Nemcsak vitalizál, roborál, javítja az immunrendszert, a testi erőnlétet, növeli a szellemi teljesítményt, hanem jótékony hatással van a termékenységre is. Férfiaknál javítja a potenciát, növeli a hímivarsejtek számát, nőknél pedig enyhíti a menstruációs és klimaxos tüneteket, növeli a teherbeesés valószínűségét.


Maca Vita Café

Összetevők: cukor, növényi eredetű tejszín, instant kávépor, ginszeng por, Maca por, Ganoderma-kivonat
Egy zacskóban, vagyis kb 2 adag kész italban 92,8 kcal; 0,6g fehérje; 2,5g zsír és 16,9g szénhidrát van.
A ginszeng (Panax ginseng) és a Ganoderma is támogatja a maca hatásait.

Maca EuCafé

Összetevők: növényi tejszín, cukor, instant kávépor, Maca por
Egy zacskóban, vagyis kb 2 adag kész italban 94,3 kcal; 0,9g fehérje; 2,8g zsír és 16,4g szénhidrát van.

Akarom a kávékat, megyek a webáruházba »

  Törzsvásárló akarok lenni, hogy a legolcsóbban jussak hozzá »

Szólj hozzá!

2011.08.31. 01:45 Paintermezzo

A vonzás törvényének érdekes esete

Címkék: vonzás törvénye lúgosodás

A vonzás törvénye akkor is működik, ha nem tudatosan működteted. Egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes, de nincs benne semmi különös, ha már tudomásul vettük, hogy a vonzás törvénye természeti törvény és mindenen áthat. Amikor kb egy éve szedtem lúgosító táplálékkiegészítőket, ittam a kávékat, arra lettem figyelmes, hogy nem kívánom már a savasító ételeket úgy, mint azelőtt. Időnként szinte undort éreztem tőlük. A testem eltolódott lúgosabb irányba, és már nem harmonizál a régi étkezési szokásaimmal! Fokozatosan történt mindez, de egy év után lett olyan nyilvánvalóvá, hogy nem lehetett nem észrevenni. A vonzástörvény színtere lett a testem anélkül, hogy gondolatilag támogattam volna a folyamatot!

Szólj hozzá!

2011.08.30. 22:49 Paintermezzo

Cukorkák...!?

Címkék: édesség cukor mentol édességalternatíva

"Zhi Ca Plus"

Biotermesztésű alapanyagokból, hozzáadott aromák, színezékek nélküli, kávébabszem nagyságú cukorka.
Összetevők: nádcukor, növényi eredetű tejszín, arabica kávé kivonat, tejpor, Ganoderma kivonat, magnézium sztearinát.
100 grammonként 431 kcal, 82g szénhidrát, 10,2g zsír, 2,9g fehérje.
Étkezések után, az édesség helyett
esítésére igen alkalmasnak tartom.

"Zhi Mint Plus"

Mentolos cukor a friss leheletért, mely az irritált nyálkahártyát is nyugtatja, a köhögést csillapítja. Biotermesztésű alapanyagokból, hozzáadott aromák és színezékek nélkül.
Összetevők: Ganoderma kivonat, mentaolaj, magnézium sztearinát,
maltitol (kukoricakeményítő alapú természetes édesítőszer).
100 grammonként 398 kcal, 97,8g szénhidrát, 0,2g fehérje és 0,7g zsír.
 

Akarok ilyen cukrokat, megyek a webáruházba »

 

Szólj hozzá!

2011.08.25. 17:54 Paintermezzo

FEEL GOoD

Szólj hozzá!